I Blå Kors Genbrug arbejder vi ulønnet og sætter en ære i at yde noget for andre. Som frivillig i Blå Kors Genbrug bliver du en del af et socialt fællesskab, der sætter pris på hinandens selskab. 

Vi kombinerer arbejdet i den gode sags tjeneste med hyggeligt samvær blandt gode kolleger. Og vi har altid plads til flere. Også dig. 

Hvem støtter du ved at blive frivillig i Blå Kors Genbrug?

Blå Kors Danmark vil skabe nye muligheder for mennesker, hvis liv er ødelagt af alkohol og andre rusmidler, og vil hjælpe børn og unge der er opvokset i familier med alkohol, så de kan blive rustet til et liv uden alkohol afhængighed. Det er et meget vigtigt arbejde herhjemme i Danmark og vi ønsker med arbejdet i vores genbrugsbutikker at kunne hjælpe endnu flere. 

ferielejr

Find et job som frivillig i Blå Kors Genbrug

Frivillig leder søges til supplering af nuværende centerledelse

Vores store Genbrugscenter i City Syd er rigtig godt besøgt, og der er mange kunder hver eneste dag. De godt 100 frivillige medarbejdere, ledelse og teamledere gør en kæmpe indsats hver eneste dag.
 
Centerledelse består på nuværende tidspunkt af 2 personer. Vi ønsker at udvide centerledelsen til 3 personer. 

Blå Kors Genbrug har 54 butikker fordelt ud over hele landet. Genbrugscenteret i City Syd er med sine 3.800 m2 den anden største. Alle Blå Kors Genbrugs butikker er selvstændige butikker, med ledergrupper på 3 – 5 medlemmer. Der er udførlige vejledninger og retningslinjer under Blå Kors Genbrugs koncept, som følges af alle butikker. Derudover er der til centeret tilknyttet 2 funktion- og områdeledere fra Blå Kors, der holdes jævnlige møder med, og som der kan trækkes på ved behov.

Centerledelsen består i dag af Ole og Lene. Ole har primært fokus på bygningen, indhente diverse tilbud og samarbejde med eksterne.  Lenes primære opgave er superbruger ved kassen, regnskabet og vagtplanlægning.

Vi søger en person der kan supplere Ole og Lenes kompetencer, og indgå i nogle af disse opgaver:


HR-funktion:
Intern kommunikation til medarbejderne såsom afholdelse af afdelingsmøder, coaching af teamledere, udarbejde nyhedsbreve, konflikthåndtere og lign.


Rekruttering:
I samarbejde med områdelederne rekrutterer nye frivillige med bl.a. afholdelse af informationsmøder, div. fremstød mv


PR og Kommunikation:
Ansvarlig for ekstern kommunikation via Facebook og andre sociale medier. Fokus på annoncering og pressemeddelelser. 

Har du erfaring med personaleledelse og kan lide at coache, vejlede og se folk vokse og trives i deres arbejde, så er det måske dig vi søger. Kan du afse 4 - 8 timer om ugen til frivilligt arbejde, og vil du være med til at støtte  Blå Kors Danmarks arbejde blandt udsatte familier i Danmark.?  Så hører vi meget gerne fra dig.

Send en mail med et par ord om dig selv til Jytte Jensen eller ring på tlf. nr. 30939110

Vi søger en frivillig leder til centerledelsen

Blå Kors Genbrugscenter, Horsens er Danmarks største genbrugscenter på 6.000 m2 og fremstår som en moderne og dynamisk butik med et kundegrundlag fra hele landet.  

Vi søger en frivillig til centerledelsen, da en af vores nuværende ledere har valgt at stoppe. Opgaven som centerleder er strategisk ledelse, udvikling samt overordnet driftsansvar for et antal af afdelingerne i huset. Du vil komme til at indgå i et tæt samarbejde med de andre i centerledelsen, som ialt består af fem ledere. Organisatorisk er genbrugscenteret opdelt i afdelinger med hver sin teamleder og i alt omkring 160 frivillige medarbejdere. 

Din opgave vil desuden være at coache teamlederne og holde afdelingsmøder. Du vil være med til at sikre udvikling, struktur og drift af afdelingerne i samarbejde med teamlederne. 

Det er et rigtig spændende frivilligt arbejde, hvor du selv er med til at sætte retningen for dit frivillige arbejde og dine teams. 

Tidsforbrug

Du har mulighed for at afse omkring fire til fem timer to gange om ugen. Du planlægger selv, hvornår du er i huset. Dog er der ledermøde hver 2. mandag fra 9 - 11 og teamledermøder fire – seks gange om året, hvor centerledelsen også deltager.  

Vi tilbyder

  • Sparring, praktisk hjælp i opstartsfasen og oplæring.
  • Ledelse af en butik, der både ved størrelse og indretning adskiller sig fra øvrige genbrugsbutikker.
  • Interne lederkurser
  • Kontorplads med It-udstyr og mobiltelefon

Vi forventer

Det er en fordel, hvis du har erfaring med enten ledelse, strategisk arbejde, driftledelse, projektledelse eller lignende. Også gerne erfaring med ledelse af frivillige, men ikke et must. Du brænder for at være med til at gøre en forskel. Du trives med at guide og udvikle medarbejdere og kan fungere i et område, hvor der til tider kan være meget travlt.

Er du blevet nysgerrig og vil vide mere? 

Du er velkommen til at ringe til Lau Højer Nielsen,  medlem af centerledelsen, på tlf. 2428 9780 eller kontakte os på mail - så kontakter vi dig. 

Kan du lide at bruge hænderne og lave praktisk arbejde, som gør andre mennesker glade? Og kan du lide at have det sjovt og hygge dig med andre, mens du arbejder? Så kom med i Det Blå Sjak. 

Vi mangler frivillige med håndværkerhænder eller teknisk snilde til Det Blå Sjak i Blå Kors Genbrug.

Det Blå Sjak tager rundt i landet og hjælper med at indrette og renovere genbrugsbutikker. Arbejdstiden er fleksibel, idet du selv melder dig ind på de forskellige projekter. Arbejdet er ulønnet, men vi betaler for dine kørselsudgifter, forplejning samt evt. overnatning.

Du får ikke bare tilfredsheden ved veludførte opgaver og glæden ved arbejdsfællesskab – med din indsats er du samtidig med til at støtte udsatte børn og voksne i Danmark. Al overskud fra Blå Kors Genbrug går nemlig til Blå Kors’ arbejde.

Ønsker du yderligere information, eller vil du bare gerne med i sjakket, så kontakt projektleder Søren Andersen på tlf. 30 93 91 06 eller på san@blaakors.dk.

Med et frivilligt arbejde i Blå Kors Genbrug er du med til at bidrage til støttearbejde i Danmark. Vi hjælper børn, unge og voksne, hvis liv er påvirket af enten eget eller andres misbrug. Vi tror på, at der er muligheder for alle, og det ønsker vi at give videre i Blå Kors. 

Efter en del år med samme ledelse i vores møbelbutik på Banevænget 8, Holstebro ønsker nuværende ledelse et generationsskifte. Butikken er velfungerende og har hvert år et flot salg. Der er en god stemning i butikken og vi har et rummeligt fællesskab. Vi søger op til tre nye frivillige til at indgå i et fælles samarbejde omkring ledelsen af butikken.  

Som frivillig leder kan du blandt andet komme til at arbejde med:

  • Daglig ledelse af butikken, medarbejdermotivering og bemanding
  • Kommunikation internt og eksternt
  • Holde medarbejdermøder
  • Rekruttering af nye frivillige
  • Udarbejde budgetter og opfølgning på nøgletal

Der er en frivillig medarbejder, der sørger for regnskabet. Butikken samarbejder med tøjbutikken på Østergade 25. Medarbejderne fra begge butikker drømmer om at flytte i fælles butikslokaler i 2018. Du får oplæring, og der vil være sparring med en funktions- og områderleder ansat i Blå Kors Genbrug. 

Hvem er du?

Det er en fordel, hvis du har erfaring med ledelse eller koordinering. Du må også gerne brænde for at være med til at gøre en forskel. Du trives med at guide og udvikle medarbejdere og kan fungere i et område, hvor der til tider kan være meget travlt. Du har 4 – 6 timer til rådighed to dage om ugen. Til gengæld kan vi tilbyde dig et  spændende frivilligt job, som du selv er med til at forme i et tæt samarbejde med lederkolleger. Du vil også blive tilbudt interne lederkurser.

Bliver du nysgerring?
Så kontakt os endelig. Det er helt uforpligtende. Du kontakter os ved at udfylde nedenstående formular, hvorefter vi kontakter dig. Du kan få mere at vide ved at ringe til funktions- og områdeleder Søren Andersen på tlf. 3093 9106 eller Kirsten Nørlund 2968 9666. Du kan også læse mere om Blå Kors og vores værdier her: Mere om Blå Kors

Tilmeld dig som frivillig i Blå Kors Genbrug

Et frivilligt fællesskab

I Blå Kors Genbrug arbejder vi ulønnet og sætter en ære i at yde noget for andre. Som frivillig i Blå Kors Genbrug bliver du en del af et socialt fællesskab, der sætter pris på hinandens selskab. 

Vi kombinerer arbejdet i den gode sags tjeneste med hyggeligt samvær blandt gode kolleger. Og vi har altid plads til flere. Også dig. 

Læs mere om jobbet
frivillige