Blå Kors Danmark afholder hvert år sommerlejre for børn og unge.

Alle børn har ret til ferie. Desværre er der nogle børn i Danmark, der ikke har samme muligheder for at deltage i fritidsaktiviteter eller at komme på ferie som deres jævnaldrende kammerater. Blå Kors arrangerer derfor somme- og julelejre. Det har vi gjort i mange år.  

Vær med til at give børn og unge gode oplevelser

Vi afholder lejre i skolernes sommerferie og i dagene mellem jul og nytår. Lejrene finder sted forskellige steder i Danmark. Lejrenes størrelse og aktiviteter varierer. De er opdelt efter aldersgrupper - børn, teens og unge - og er for børn og unge mellem syv og 20 år. 

Lejrene drives af engagerede og kompetente voksne, der bruger deres ferie på at være lejrchefer og lejrledere. Læs videre nedenfor og se, om det kunne være noget for dig.  Her kan du blandt andet møde Anna, Bjarke og Marie.

Anna, frivillig på sommerlejr for første gang

"Tiden gik virkelig hurtigt. Det har været en rigtig god oplevelse - intenst og meningsfyldt."

anna

Bjarke, frivillig på sommerlejr for første gang

"Det har været en rigtig god oplevelse. Til daglig arbejder jeg som lærer. Jeg håber, at kunne vise dem, hvordan man kan være sammen og få nye venner. Jeg kunne helt sikkert godt tænke mig at være frivillig igen".

bjarke

Marie, frivillig på sommer- og julelejr for fjerde gang

"Første gang jeg var afsted på en lejr, fandt jeg ud af, hvor meget man kan komme til at holde af de børn. Det vil jeg gerne opleve igen. Det gav bare mening. Nu har jeg været afsted på både sommerlejre og julelejre."

marie

At være frivillig på Blå Kors Danmarks ferielejre 

Lejrchefen har det overordnede ansvar for gruppen af frivillige. Antallet af frivillige på lejrene varierer i forhold til deltagerantallet. Desuden er der et frivilligt køkkenhold på de fleste af lejrene. De frivillige på lejrene har til opgave at sikre, at alle børnene trives og er en del af fællesskabet. De frivillige, der deltager, skal derfor gerne have erfaring med at arbejde med børn, men også gerne have masser af ideer til, hvilke spændende aktiviteter Blå Kors´ sommerlejre skal indeholde.

Der er ingen omkostninger forbundet med at være frivillige på vores lejre. Og man får refunderet transportomkostningerne, når man deltager i de møder og kurser, som er obligatoriske. Der afholdes ét fælles lejrlederkursus, hvor det er obligatorisk at alle ledere deltager. Desuden skal man som frivillig forvente at deltage i yderligere 1-2 planlægningsmøder eller -weekender og bruge tid på at planlægge aktiviteter for børnene, have kontakt til lejrsted, sommerland og andre opgaver i perioden fra marts til sommerlejren er afsluttet.

sommerlejr

Tilmeld dig som frivillig på en af Blå Kors Danmarks ferielejre

Udfyld formularen nedenfor, og så kontakter vi dig snarest muligt.

at mine informationer må videregives internt i Blå Kors

Peter Randorff Larsen

Projektleder for Ferielejre og Stjernestunder 

Tlf. 29 68 96 29

Send e-mail
Peter Randorff.jpg

Anna Nees

Faglig konsulent

Tlf.: 61 24 14 60

Send e-mail
Anna-Nees_retouche.png

Karen Klemmed Hviid

Ferielejrchef

Tlf.: 23 33 44 65

Send e-mail
karen klemmed hviid