Åbne aktiviteter og fællesspisning

Vi har åbent mandag, tirsdag og torsdag fra kl. 15 til 18 og den første søndag i måneden. Her har vi hyggelige værkstedsaktiviteter for børn og kaffe på kanden. Du behøver ikke en aftale på forhånd - så kom endelig forbi, hvis du er nysgerrig på fællesskabet i Barnets Blå Hus.

Empati, nærvær og åbenhed er nøgleord i vores arbejde. Vi har fokus på at skabe en rar og hyggelig stemning i huset - og vi er et fællesskab, hvor der er plads til alle.

Fællesspisning er igen en del af hverdagen i huset. Det glæder vi os til, for vi ved, at måltidet er en vigtig ramme for betydningsfulde mødeøjeblikke, der styrker fællesskabet i huset.

Vi inviterer til fællesspisning hver torsdag indtil kl. 19.00.

Søndagsaktivitet

Den første søndag i måneden kl. 13-16 holder vi en aktivitet omkring sund mad og sjov motion. Vi har fået støtte af Socialstyrelsen til projektet Betydningsfulde fællesskaber gennem sund mad og sjov motion.

Projektet løber over to år og blev skudt i gang på årets sommerlejr, hvor vi gennem leg fordybede os i sund kost og motion. Projektet indebærer, at der mellem de to sommerlejre er månedlige opfølgninger, derfor vil vi den første søndag i hver måned mødes omkring dette særlige emne. Det kan være til kanotur, strandsafari, vandretur, udeleg m.m. Vi får en fælles oplevelse, fordyber os, leger og griner sammen. Det er en dag hvor børn og familier får et afbræk fra det, der kan være svært - og oplever det givende fællesskab, som vi har i Barnets Blå Hus.

Tilbud om NADA-behandling

Vores medarbejder Siv tilbyder individuel Nada-behandling til forældre om torsdagen i lige uger. NADA er kort fortalt øre-akupunktur. Det er en behandlingsform, der har til formål at balancere og styrke kroppens funktioner.

NADA-akupunktur kan bl.a. bruges i forbindelse med stress, angst, depression, afhængighed og søvnløshed. Akupunkturen udløser endorfiner i kroppen og giver en afslappende og stabiliserende effekt. Siv er sygeplejerske og erfaren NADA-akupunktør.

sehunden Indy

Fra september for vi besøg af læsehunden Indy og hendes ejer Jette, som tilbyder læseforløb til børnene i husets børnegrupper. Jette og Indy besøger huset, når vi holder søndagsåben.

Indy og Jette hverken dømmer eller retter de børn, de læser med. Børnene bliver mødt med ro og nærvær, og det skaber tillid, øget læselyst og en større selvtillid hos børnene.

Barnet læser højt for lndy og Jette i 20-30 min., og bagefter står den på hundeøvelser og sjove tricks. Et læseforløb varer typisk seks uger, hvor barnet læser fast med Indy og Jette en gang om ugen. Tilbuddet henvender sig primært til børn på 1.-5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden og kunne læse små ord. 

Alle vores tilbud og aktiviteter er gratis for forældre og børn, som er tilknyttet huset.

Den røde løber

I Barnets Blå Hus anerkender vi det mod, som det kræver at søge hjælp. Vi ved, at det kan være rigtig svært at stå ved et misbrug i familien - og dets konsekvenser for børnene. Men vores familier tager netop ansvar ved at finde modet og få hjælp, og de vil så gerne hjælpe deres børn. Derfor er der en rød løber foran vores dør. Den er rullet ud for vores modige og seje familier.

Roedloeber_bred_edited3.jpeg

Er du nysgerrig på, om Barnets Blå Hus er relevant for dig eller én du kender, så kontakt os på 23 30 65 00 eller på htk@blaakors.dk - og følg os på Facebook og Instagram.

Kontakt

Barnets Blå Hus Svendborg
Vilhelmskildevej 1
5700 Svendborg

Tlf.: 23 33 44 68 / 23 30 65 00

barnets blaa hus svendborg facade.jpeg