I Barnets Blå Hus Svendborg har vi åbent fra mandag til torsdag - her er der kaffe på kanden og hverdagsaktiviteter for børnene. 

Vi tilbyder terapi for børne- og familiegrupper for børn op til 13 år. Du kan læse mere om vores forskellige gruppetilbud her.

Torsdagsaktiviteter

Om torsdagen har vi åbent for hyggelige værkstedsaktiviteter for børn og afslappende NADA-akupunktur for forældre. Det er et åbent tilbud fra 15.00-18.00, som alle husets familier og børn kan deltage i.

Som en del af værestedsdelen starter vi også en ungegruppe op om torsdagen. Gruppen har fokus på at give de unge inspirerende og positive erfaringer med at tage del i et nærende fællesskab. Vi tager fat på de temaer, som fylder hos de unge. Det kan være temaer som venskab, mod, drømme og det digitale liv. Sammen udforsker vi temaerne fra forskellige vinkler. Ungegruppen bygger på en miljøbaseret og oplevelsesorienteret tilgang - hvor vi både inddrager musik, natur, krop og kunst (ungegruppen starter op i februar 2022). 

Søndagsaktiviteter

Om søndagen kl. 13.00-16.00 inviterer vi til en aktivitet i eller udenfor huset. Det kan være vandreture, male-værksted, banko, strandsafari, zoologisk have, LEGO house m.m. Vi får en fælles oplevelse, fordyber os, leger, griner og spiser sammen. En dag hvor børn og familier får et afbræk fra det, der kan være svært - og oplever det givende fællesskab, som vi har i Barnets Blå Hus.

Empati, nærvær og åbenhed er nøgleord i vores arbejde. Vi har fokus på at skabe en rar og hyggelig stemning i huset - og vi er et fællesskab, hvor der er plads til alle.

Læsehunden Indy - særtilbud til børnegrupper

Om søndagen får vi besøg af læsehunden Indy og hendes ejer Jette, som tilbyder læseforløb til børnene i husets børnegrupper. 

Indy og Jette hverken dømmer eller retter de børn, de læser med. Børnene bliver mødt med ro og nærvær, og det skaber tillid, øget læselyst og en større selvtillid hos børnene.

Sådan fungerer et læsebesøg:

Barnet læser højt for lndy og Jette i 20-30 min. hver søndag. Bagefter står den på hundeøvelser og sjove tricks. Et læseforløb varer typisk seks uger, hvor barnet læser fast med Indy og Jette en gang om ugen. 

Tilbuddet henvender sig primært til børn på 1.-5. klassetrin, og barnet skal have knækket læsekoden og kunne læse små ord. 

Alle vores tilbud og aktiviteter er gratis for forældre og børn, som er tilknyttet huset.

Den røde løber

I Barnets Blå Hus anerkender vi det mod, som det kræver at søge hjælp. Vi ved, at det kan være rigtig svært at stå ved et misbrug i familien - og dets konsekvenser for børnene. Men vores familier tager netop ansvar ved at finde modet og få hjælp, og de vil så gerne hjælpe deres børn. Derfor er der en rød løber foran vores dør. Den er rullet ud for vores modige og seje familier.

Roedloeber_bred_edited3.jpeg

Er du nysgerrig på, om Barnets Blå Hus er relevant for dig eller én du kender, så kontakt os på 23 30 65 00 eller på htk@blaakors.dk - og følg os på Facebook og Instagram.

Kontakt

Barnets Blå Hus Svendborg
Vilhelmskildevej 1
5700 Svendborg

Tlf.: 23 33 44 68 / 23 30 65 00

barnets blaa hus svendborg facade.jpeg