På det blå værested tilbyder vi samvær og et væld af aktiviteter. Som menneske udvikler vi os alle igennem relationer. Gode relationer giver overskud. Vi tilbyder derfor et positivt og inkluderende fællesskab igennem aktive fællesskaber, hvor vi er aktive og sammen om noget, som interesserer os hver især. Vi håber du vil være med.

Værestedets cafe
Vores cafe er hjertet på Det blå værested. Her kan du nyde en gratis kop kaffe og købe et måltid mad til frokost kl. 12.00. Vi serverer sund og som oftest varm mad til 30 kr. Har du lyst at give en hånd med i køkkenet, er du velkommen. I Cafeen er der mulighed for at nyde andres selskab, spille et spil, snakke om stort og småt, eller blot trække dig tilbage og læse dagens avis, hækle eller, hvad du har lyst til.

Havefællesskabet
Som værested har vi en stor køkkenhave i udkanten af Arden by. Hvor torsdag formiddag forår, sommer og efterår har du mulighed for at være med i haven. Værestedet rykker udenfor, for dem som har lyst. Der er plads til at være aktiv og deltage i dagens havearbejde eller blot nyde en kop kaffe og få en snak. Vi dyrker forskellige grøntsager, krydderurter og blomster, som vi bruger på værestedet.

Cykelfællesskabet
På værestedet er der mulighed for at komme ud og bevæge sig. Vi har 3 elcykler, og flere gange i løbet af ugen kan du melde dig på cykelture rundt i Arden, ud til skoven eller ud til vores køkkenhave. Elcyklerne sikrer, at ALLE kan være med. Cykelfællesskabet er en oplagt mulighed for at komme ud og få rørt sig i dagligdagen endda i hyggeligt selskab med andre. Bevægelse og motion har en stærk indvirkning på vores mentale og fysiske sundhed og helbred. Det er rart at være sammen om gode oplevelser i lokalområdet.

Madfællesskabet
Maden er helt central i dagligdagen. Elsker du at lave mad eller har lyst til at lære det, kan du deltage i et forløb over 8 gange, hvor du i fællesskab med andre tilbereder dagens måltid og hermed aktivt bidrager til fællesskabet. Her får du en større viden i og erfaring med at lave sund mad, du involveres i alt fra at planlægge en menu, handle ind og tilberede maden.

Kvindecafe
Hver onsdag eftermiddag inviterer værestedet til kvindecafe. Et helt særligt kvindefællesskab for kvinder i alle aldre. Kreativiteten er i højsædet. Du får mulighed for at afprøve dine kreative evner og tilegne dig nye kreative færdigheder. Det kræver ingen forudkendskab, og alle materialer er gratis. Der er også altid tid en kop kaffe og et stykke kage, det vigtige er det sociale og hyggelige kvindeselskab, hvor der er plads til sjov og alvor, og hvor du får et nyt netværk.

Mænd spiser sammen
Første tirsdag eftermiddag i hver måned afholder vi ”Mænd spiser sammen”, som afholdes i et samarbejde mellem Det blå værested Arden, Røde Kors Genbrug Arden og Arden kirke. Som mand inviteres du til et hyggeligt fællesskab med andre mænd fra byen og omegn. Der er altid kaffe på kanden og tid til hygge, snak og spil. Aftensmaden tilberedes i fællesskab, og måltidet indtages i hyggeligt selskab. Kom gerne og vær med og udvid dit netværk.

Udflugter og særlige arrangementer
Som værested er det vigtigt for os at fejre højtiderne og afholde særlige arrangementer. Vi inviterer derfor årligt til jule og påskefrokost, sankthans bål, grillfest og lign.

Flere gange årligt arrangerer vi ligeledes udflugter. Det kan være udflugter, hvor vi alle tager afsted sammen eller det kan være udflugter for en lille gruppe.

Vi kan lide at være sammen og dyrke fællesskabet med hinanden. Det er ofte nemmere at komme afsted, når vi er sammen herom, og vi får gode og sjove oplevelser, som vi mindes med glæde.

det blå værested arden
havearbejde

Kontakt os

Har du spørgsmål, brug for hjælp, lyst til at samarbejde eller vil du være frivillig? Så ring eller skriv til os.

Det Blå Værested
Bluhmesgade 19
9510 Arden

Tlf.: 29 68 96 27

dbv@blaakors.dk

Værestedsleder Tine Hedemann Tjell
Tlf.: 61 24 14 50
tht@blaakors.dk

Åbningstider
Mandag, tirsdag og torsdag: 9.30 - 15.00
Onsdag: 13.00 - 16.00

 

det blå værested arden